Lattiaviilennys

 

Maakylmään perustuva viilennysjärjestelmä poistaa auringonsäteiden, talon asukkaiden sekä kodinkoneiden tuottaman ylilämmön kiinteistön rakenteista.

Tehokkampaa kuin ilmastointi!

Monet maalämpöä hyödyntävät kiinteistöt käyttävät vain puolet järjestelmänsä potentiaalista. Maakylmän valjastaminen kiinteistön viilennykseen on

Z

Kustannustehokasta

Z

Ympäristöystävällistä

Z

Miellyttävää

Maakylmän hyödyntämisestä koituu useita etuja

Et edes huomaa viilennysjärjestelmää toiminnassa. Cool Factory viilennysratkaisu on helppokäyttöinen, lähes huoltovapaa, sekä aivan äänetön.

Ilman lämpötilan ollessa 27 astetta ja lattian pintalämpötilan 21 astetta kokee ihminen huoneen lämpötilan 25 asteisena. Lattian tuntuu näin aina miellyttävälle, myös paljaalle jalalle.

Lattialämmitys- ja viilennysjärjestelmä huolehtii rakennuksen sisälämpötilasta sekä kesäisin, että talvisin.

Lattiaviilennys järjestelmän toimitus sisältää LAVI19-MLP pumppu- ja ohjausryhmän, sekä kastepisteanturin.

Maakylmän jakoon voit nyt käyttää myös pattereita!

Cool Factory viilennyspatterit saatavilla niin saneeraus kuin uudiskohteisiin.

Viilennyksen tarve kasvussa

Lämpenevä ilmasto ja tiukentuneet rakennusmääräykset lisäävät viilennysjärjestelmien kysyntää. Nykymääräysten mukaan eristetyt talot pitävät lämmön sisällään tehokkaasti, myös kesällä. Talon sisäinen lämpökuorma lisää viilennyksen tarvetta. Sähkölaitteet, ihmiset sekä ikkunoista tuleva lämpösäteily aiheuttavat ylilämpöä. 

Auringonsäteily korostuu etenkin kohteissa, joissa on suuria ikkunapintoja. Isot etelään suunnatut ikkunat ovat olleet suomalaisen rakentamisen kuumimpia trendejä jo pitkään. Mikä on nostanut esille rakennusten lämmityskauteen suunnitellun energiatehokkuuden haittapuolen. Ylimääräinen ikkunoista sisään tullut lämpö ei pääse poistumaan rakenteista.

Mukavuus

Lattiaviilennysjärjestelmä ei aiheuta vetoa.

Laatu

Kun rakennuksen sisäilmasto on vakio, voidaan puhua laadukkaasta sisäilmasta.

Arvo

Vedoton, tehokas ja edullinen viilennys on arvokas varuste.

Tekninen toteutus

Viilennysjärjestelmällä tarkoitetaan rakennuksen lämpötilan alentamiseen kykenevää järjestelmää, joka on joko osittain tai kokonaan suunniteltu ylimääräisen lämpöenergian poistamiseen. Lattiaviilennys perustuu vesikiertoiseen lattiaputkistoon, jota voidaan käyttää talvella lämmitykseen ja kesällä viilennykseen.

Lattiaviilennyksen teho perustuu suureen pinta-alaan, jonka vaikutus tilan operatiiviseen, eli ihmisen kokemaan lämpömukavuuteen on suuri. Lattiapinnan ja huoneilman lämpötilan pienelläkin erolla saadaan aikaan huomattava viilennyskapasiteetti.

LAVI – 19 MLP 5kW soveltuu niin saneeraus- kuin uudiskohteisiin!

Äärimmäisen mukava, ei vedontunnetta eikä kylmiä lattiapintoja.

Lattiaviilennys on turvallinen, huomaamaton ja tehokas. Lattian pintalämpötila pysyy aina yli 20 asteen. Lattiaviilennyksen teho perustuu hieman huonelämpötilaa alhaisempaan lattianpintalämpötilaan. Suuresta alasta saadaan enemmän tehoa ilman ilmankiertoa ja epämiellyttävän kylmiä pintoja. Tämä vähentää vedontunnetta sekä ilmanliikettä ja näin CO2-neutraali ja ympäristöystävällinen viilennysratkaisu uusiutuvasta energianlähteestä. Alhaiset käyttökustannukset viilennysjärjestelmällä, joka ei tarvitse sähköä viilennysenergian tuottamiseen.

LAVI – 19 MLP on markkinoiden vaivattomin viilennysratkaisu.