Ota maalämpö talteen energiapaaluilla!

Aktivoimme teräspaalut energiapaaluiksi maalämpökeräimillä, jolloin perustuksesi toimivat myös uuden kotisi energianlähteenä. Energiapaaluilla hyödynnät maahan varastoituneen maalämmön ja -kylmän.

Toimitussisältö

Z

Järjestelmänmitoitus ja tarjous

Asiakkaalta saadun maaperätutkimuksen, alustavan paalupiirustuksen ja energialaskelman perusteella laskemme tarjouksen. Järjestelmän lopullinen mitoitus ja suunnittelu tehdään paalutussuunnitelmaan sekä kiinteistön energiantarpeeseen perustuen.

Z

Asennus

Maalämpöjärjestelmän asennus sisältää energiakeräimien asennuksen, paalujen täytön, joko betonilla tai kivituhkalla. Tarvittavien runkolinjojen asennuksen, energiapaalujärjestelmän jakotukit, sekä järjestelmän koepaineistuksen ilmalla ja glykolitäytön.

Z

Dokumentointi

Kohteesta toimitetaan asennuspöytäkirjat ja toteutuneet suunnitelmat.

Pieni askel omavaraisuuteen!

Energiaa omasta maasta!

Energiapaalujärjestelmä on suomalaisvalmisteinen maalämpöratkaisu, joka hyödyntää teräspaalutusta maalämmönlähteenä. Energiapaalut mahdollistavat maalämmön hyödyntämisen myös alueilla, joilla se ei ole aikaisemmin ollut järkevää. Energiapaaluiksi aktivoiduista teräspaaluista saadaan tehoa 20-30 wattia per aktivoitu paalutusmetri ja lämpöpumpun jälkeen kokonaisteho on 30-40 wattia per aktivoitu paalumetri.

Energiapaaluilla toteutettava maalämpöjärjestelmä on mahdollista asentaa kaiken kokoisiin kohteisiin, jotka rakennetaan teräsputkipaalujen varaan. Erityisesti Helsinki, Espoo, Turku, sekä muut rannikkoseudulla myytävät tontit vaativat usein paalutusta ja ovat oivallisia energiapaalukohteita.

Sadasta aktivoidusta paalumetristä voit saada lämmitysenergiaa 5000 – 14 000 kWh vuodessa maaperänkoostumuksesta, sekä kiinteistön energiantarpeesta riippuen.

 

Nollaa hiilijalanjälkesi

Energiapaalujen potentiaali pienentää suomalaisen rakentamisen ja sitä kautta asumisen hiilijalanjälkeä on valtava. Rakennusvaiheessa maalämmön hyödyntämiseksi ei tarvitse enää porata kallioreikiä, jolloin säästetään suoraan polttoöljyn kulutuksessa ja vähennetään siten myös rakentamisesta koituvia CO2 päästöjä.

Yhden 150 metriä syvän kallioreiän poraamiseen kuluva polttoöljyn määrä vastaa polttomoottorikäyttöisellä henkilöautolla ajettuna n. 4000 km matkaa. Tämän jälkeen kiinteistön energiankulutuksesta säästetään ympäristöä hyödyntämällä maasta saatavaa, uusiutuvaa lämmitys- ja viilennysenergiaa.

Maaviileä on lähtökohtaisesti lähes täysin päästötöntä ja lämmityksessä pystytään kiinteistöntarvitsemasta energiasta tuottamaan 70 % – 80 % maasta saatavalla energialla. Energiapaalut antavat mahdollisuuden näin ekologisempaan ja kustannustehokkaampaan rakentamiseen ja elämiseen.

 

Parhaimmilaan energiapaalujärjestelmä maksaa itsensä takaisin kolmessa vuodessa.

Opi tuntemaan meidät paremmin.

Olosuhdehallintaa vuoden jokaisena päivänä.

Aktivoimme teräspaalut energiapaaluiksi, asentamalla niihin energiakeräimet. Valmistamme, energiakeräimet yhdestä putkesta, jolloin maahan ei tule hitsattuja tai mekaanisia liitoksia. Menetelmä patentoitiin vuonna 2018.

Energiakeräimissä käytetään happidiffuusiosuojattua muoviputkea, jonka ansiosta valmis järjestelmä on täysin ilmatiivis. Paalujen aktivoinnin yhteydessä paaluihin ajetaan täyteaine lämmönvaihtuvuuden parantamiseksi. Energiapaalujen täyteaineena käytämme kivituhkaa tai betonia, riippuen kohteen toteutustavasta sekä koosta.

Lopuksi energiapaalujärjestelmä täytetään vesiglykoliliuoksella. Liuos toimii lämmönsiirtäjänä maasta maalämpöpumpulle.

Years of development

Activated energypiles per year

 

MARKKINOIDEN TURVALLISIN MAALÄMPÖJÄRJESTELMÄ

 

Cool Factoryn energiakollektori valmistetaan yhdestä yhtenäisestä putkesta. Kollektorin valmistuksessa käytetään Cool Factoryn patentoimaa putken taivutusosaa, mikä mahdollistaa PEX putken taivuttamisen U-mutkalle siten, että se pysyy muodossaan ja säilyttää virtausominaisuutensa muuttumattomana.  

Näin saadaan aikaiseksi yhtenäinen, umpinainen, happidiffuusiosuojattu, tiivis ja materiaalin, lämpötilakeston ja iän puolesta äärimmäisen turvallinen lämmönkeruuputki. PEX putkien happidiffuusiosuojaus estää putken seinämän lävitse johtuvan ilman pääsyn järjestelmään ja pidentää näin kokonaisjärjestelmän käyttöikää ja vähentää huoltotarvetta.

PEX putket kestävät myös rasitusta erinomaisesti ja takaavat näin turvallisen asennuksen.

 

Energiapaaluiksi soveltuvat SSAB:n paalukoot 

RR®RD®AKTIVOINTISYVYYS*
909025 m
10010025 m
11511550 m
12512550 m
14014050 m
17017080 m**
22022080 m**
27027080 m**
32032080 m**
* Aktivointisyvyydellä tarkoitetaan suurinta mahdollista syvyyttä, joka on mahdollista saavuttaa siten että järjestelmä toimii virtausteknisesti.

** Toimitusajalla

Meiltä saat tarpeisiisi räätälöidyn maalämpö-järjestelmän